středa 5. září 2007

K sémantickému webu cestou mikroformátů

Nedávno jsem citoval rozhovor s TBL: Budoucnost webu očima jeho tvůrce, který se točil okolo sémantického webu (TBL jej označuje za Web3.0) a zmiňoval jsem mikroformáty, které současné (X)HTML evoluční cestou k sémantickému webu posunují.

Dnes mi na Lupě vyšel článek S mikroformáty přijde Web 3.0, vysvětlující, k čemu mikroformáty jsou, a jaký by mohl být jejich přínos pro další vývoj webu.

Od sepsání článku uplynulo jen pár dní a už jsem narazil na další zajímavé informace týkající se mikroformátů. Pokud bude zájem, zkusím o nich ještě něco dalšího napsat. Jen zatím nevím, zda by to mělo být na HTML456 (ale moc se to sem nehodí, tenhle blog je hlavně o nových verzích HTML a mikroformáty jsou na verzi HTML nezávislé) nebo si nashromáždit víc materiálu na další článek na Lupu.

3 komentáře:

  1. Článek na Lupě byl velmi dobrý a zajímavý, díky za něj. Takže se těším na pokračování - kdekoli. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Martine, kdyz se Ti bude chtit o mikroformatech jeste neco zajimaveho napsat, urcite budu jedine rad. Dik za pekny clanek na Lupe.

    OdpovědětVymazat
  3. Vzhledem k tomu, že český internet na microformáty zatím kašle, tak bych (vzhledem k mé slabé angličtině) nějaké česky psané články k tomuto tématu uvítal a to i na tomto zajímavém webu. ;)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.