středa 8. dubna 2009

Máte připomínku k webovým standardům? Založte si doménu

Dnes nečekejte nic duchaplného, jedná se jen o malou vtipnou vložku. Pokud máte připomínku k nějakému standardu, ať již webovému u W3C nebo jakémukoliv jinému, zpravidla vždy najdete nějakou komunikační adresu nebo mailing list, na kterou můžete váš požadavek zaslat.

Pokud bude mít hlavu a patu, určitě se na něj někdo podívá. Ostatně takhle začínala i řada lidí, které si dnes se standardy spojujeme, i takový Jirka Kosek takhle začínal.

Existuje ovšem i další způsob, o kterém jsem dodnes nevěděl. Ptáte se jaký? Místo psaní dopisu si založte vlastní web (název domény musí být pochopitelně relevantní k vašemu požadavku), kde podrobně popíšete váš požadavek - pochopitelně nezapomenete na patřičné ilustrace a také vytvoření krátkého videa (webcastu), který váš požadavek detailně popíše.

Vedle webu si rozhodně založte i diskusní skupinu, ať můžete o problému diskutovat s ostatními. A nezapomeňte sbírat podpisy všech lidí, kteří s vámi souhlasí. Pak už můžete jen čekat, že si vás W3C všimne a že vašemu požadavku vyhoví...

Jak takový výsledek může vypadat? Inu třeba jako web www.addfullsize.com. (A už si ho skutečně někdo všimnul.)

Takže až vás někdy napadne připomínkovat nějakou specifikaci a budete chtít napsat dopis, zadržte ještě a zvažte, že existuje i alternativní způsob.

To není pochopitelně všechno, můžete si vytvořit skupinu na Facebooku, kde budete váš nápad propagovat, můžete si vytvořit kanál na Twitteru, kam budete hlásit, kolik již máte příznivců a kde se s nimi scházíte.

Prostě nebuďte staromódní - kdo by dnes psal jen nějaký obyčejný email, když máme takovéhle možnosti, že?

1 komentář:

  1. a také můžete prodávat trička s potiskem nebo vyrazit do ulic s transparentem :]

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.