středa 26. srpna 2009

Změny v předsednictvu HTML WG

Předsedové pracovní skupiny pro HTML WG se za poslední rok kompletně vyměnili. Zakládajícími předsedy před dvěma lety byli Dan Connolly (W3C) a Chris Wilson (Microsoft). Dan Connolly již dávno odstoupil a nahradil jej Sam Ruby (IBM), dnes dochází k další změně.

Chris již dříve oznámil svůj odchod z IE týmu a před chvílí k němu přidal i své odstoupení z předsednictví HTML WG. (Chris byl pro mnohé webové vývojáře ikonou téměř identickou s "modrým e", jelikož vystupoval za IE tým na mnoha konferencích. Málokdo již ví, že je jmenován v seznamu lidí, kteří nejvíce pomohli počátečnímu rozvoji webu.)

Krátce nato Tim Berners-Lee oznámil nástup hned dvou nových předsedů. Stávají se jimi Paul Cotton z Microsoftu (o tom slyším prvně) a Maciej Stachowiak z Apple (pokud čtete blog vývojářů WebKitu, tak Macieje určitě znáte).

Historicky se tak prvně mezi předsedy HTML WG objevuje člověk (Maciej), který je již roky členem WHATWG a stál u samého zrodu HTML5.

Dnešní příspěvek byl čistě administrativní, ale pokud chceme pochopit změny, které se ve vývoji (čehokoliv, nejen standardů) odehrávají, je nutné sledovat i přesuny lidí na důležitých pozicích, protože právě oni jsou často zdrojem těchto změn.

Viz také: Oficiální oznámení na W3C

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.