pátek 29. srpna 2008

Rozhovor s Ianem Hicksonem na Techrepublic

Na Techrepublic vyšel rozhovor s Ianem Hicksonem. Ian se rozepisuje o termínu dokončení HTML5 a vysvětluje "proč to celé trvá tak dlouho", popisuje, které části HTML5 vyvolaly rozporuplné reakce (např. probíhající kauza atributu alt), a jaké jsou největší úspěchy.

Několik citací:
We’re also fully intending to do something that none of the aforementioned specs really did, which is to have a comprehensive test suite that we will require at least two browsers to completely pass before we call it a day.

If one were to try to write such a test suite for HTML4 and DOM2 HTML, one would find that there isn’t even one browser that fully implements those specifications, let alone two.
The problem is that if we ever specify something that the browser vendors disagree with, they will just ignore the specification, and we might as well go home. If we write a specification that is ignored, we’re just fiction writers.
The features that don’t end up being used will be cut. We’ve already dropped a lot of things over the years, and I’m sure we’ll drop more.
Celý rozhovor HTML 5 Editor Ian Hickson discusses features, pain points, adoption rate, and more si můžete přečíst na Techrepublic.com.com (netušíte někdo, proč má v adrese 2x dotcom?)

4 komentáře:

  1. protože doména "com.com" je zcela legitimní doména registrovaná společností cnet

    viz. whois com.com:

    vRegistrant:
    Host Master
    CNET Networks, Inc
    235 Second Street
    San Francisco CA 94105
    US
    hostmaster@cnet.com +1.4153442000 Fax: +1.4153442000

    Domain Name: com.com

    OdpovědětVymazat
  2. jam: Ale proč nepoužijí prostou techrepublic.com a nechávají ji přesměrovávat na tu delší variantu?

    OdpovědětVymazat
  3. Martine, dělají to ze stejného důvodu, proč v Čechách existují adresy jako klikni.idnes.cz, aktualne.centrum.cz či digitalne.stahuj.centrum.cz.

    OdpovědětVymazat
  4. Michal: Aha, díky. Neuvažuju o www.com.com jako o vlastní doméně nesoucí nějaký brand, tak mě tohle vůbec nenapadlo.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.