úterý 16. září 2008

WebForms2 migrují do HTML5

Ian Hickson nedávno zahájil migraci specifikace WebForms2 do HTML5.

WebForms2 je samostatnou specifikací (z historických důvodů) a ačkoliv Ian dříve přislíbil její začlenění do HTML5, dosud neproběhlo. Pravděpodobně, protože John Boyer, předseda Forms WG, k ní měl loni vážné námitky. Za tím účelem byla vytvořena Forms Task Force, která měla problémý vyřešit. Nevšiml jsem si žádného veřejného výstupu, jejich mailová skupina za celý rok poměrně zeje prázdnotou.

Jsem zvědav, jak bude specifikace po začlenění vypadat, Ian v ní nyní provádí drobné úpravy a v nedávném rozhovoru naznačil, že dojde k vypuštění některých částí. Předpokládám, že tak za měsíc budeme moudřejší.

WebForms2 se poslední rok nacházela v patové situaci. Tím, že k ním měl předseda Boyer vážné připomínky, se z ní stal černý Petr, kterého nikdo nechtěl implementovat. No, implementovali byste něco, co se možná zítra změní a vy nevíte, zda kompletně nebo jen trochu?

Začleněním do HTML5 se situace vyjasní a prohlížeče budou mít volnou cestu k implementaci WebForms2. V tuto chvíli jsou WebForms2 implementované pouze v Opeře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.