středa 11. března 2009

(Ne)budou oba předsedové HTML WG z Microsoftu?

V HTML WG celkem neplánovaně nastala nečekaná situace. Jejími stávajícími předsedy jsou Chris Wilson (Microsoft) a Sam Ruby (IBM).

Sam v blízké době očekává pracovní nabídku od Microsoftu. Tím by celé vedení HTML WG pocházelo z jedné společnosti. O co víc, zrovna z Microsoftu, který nemá v oblasti webových standardů to nejlepší jméno (můžeme diskutovat, nakolik je ta kritika oprávněná, nakolik ne, ale to je asi tak vše - Microsoft prostě má Černého Petra).

Druhý předseda, Chris Wilson, potvrdil, že ani on ani Sam z dlouhodobé perspektivy nevidí jako ideální řešení, aby oba předsedové byli z jedné společnosti a v případě, že by Sam do Microsoftu nastoupil, se pokusí situaci nějak vyřešit.

Pěkná hříčka osudu. Oba pánové jsou v oboru velmi uznávaní (Sam např. za své přispívání do Apache Foundation, Chrise zase najdete najdete v seznamu lidí, kteří přispěli k rozvoji webu měrou nejvyšší). V praxi ale rozhoduje i to, za jaký tým právě oba "kopou".

Pozn.: Naprosto stejná situace by nastala i v opačném případě, kdyby Chris hodlal přestoupit do IBM, jen by to možná nemělo tak silný emocionální podtext.

1 komentář:

  1. zajímavá situace :]

    mimochodem, "předsedové byli"

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.