pondělí 16. července 2007

Zpráva z telekonference: začínáme s revizí

Minulý týden proběhla další telekonference pracovní skupiny pro HTML (záznam z jednání). Zdá se, že se HTML WG konečně posune v revizi adoptovaného HTML5.

Možná se dokonce podaří vyhnout diskusím všech 483 členů o každé maličkosti. Musím říct, že mě tyto diskuse občas připadají nekonečné (už jste se někdy na něčem dohadovali v počtu 500 lidí?). Jednotlivé sekce specifikace dostali přiděleni dobrovolníci, kteří mají s danou oblastí zkušenosti. Dan Connolly říká:
goal is to have each section read by at least 2 WG members by the end of July or August... I don't expect we'll fix the issues that get raised before publishing, but we'll have some knowledge of what we're publishing
Jsem zvědav, zda se to podaří splnit, někdy na podzim bychom se mohli dočkat vydané první pracovní verze specifikace.

Dan si dále stěžuje, jak je obtížné v tak velikém počtu diskutujících sledovat celou diskusi, obzvláště když se diskutuje na několik témat zároveň (jeho roli mu nezávidím, celý mailing list jsem přestal číst již před měsíci a vybírám si jen zajímavá témata - jen za první polovinu července přišlo 770 mailů):
asked for advice from the AtomPub chairs; their situation is similar to ours in that it's a large email-based collaboration. But there are differences too.
... Mostly, I encourage a few topics and tolerate everything else. Sometimes saying "stop talking about X" results in more discussion of X rather than less.
Pořád čekám, že někdo přijde s geniálním nápadem, jak spolupráci tak velkého počtu lidí (navíc většina z nich spolupracuje dobrovolně ve svém volném čase) zkoordinovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.