neděle 22. dubna 2007

Adoptujte HTML5 II - čekání na souhlas

Debata ohledně adopce HTML5 pokračuje.

Hixie píše, co by se stalo, když by W3C HTML5 nepřijala a jak by se k práci postavil jako editor nového HTML.

Následuje debata, zda vzít HTML5 jako takové nebo sepsat rozdílový dokument (to by bylo komplikované, část WHATWG je psána jako rozdílový dokument oproti HTML4). Debata zabředává technických administrativních detailů, ale tomu podstatnému (hlasovat a rozhodnout pro adopce ano/ne) se zatím vyhýbají.

Vtipný je David Hyatt:
I'd hesitate to even call HTML4 a specification. It has many areas that basically only sketch out behavior rather than actually bothering to specify it. Tables are a great example of this.
A na nej reagující Glazman:
HTML 4 is so underspecified it's a miracle it's even implemented. And I am one of the few here (with Murray, Chris and Dan) who were already here in the HTML WG for HTML 4.
Chris Wilson se ubezpečil na jaké adrese to specifikace HTML5 je, tak se ji pravděpodobně chystá projít. A začal reagovat i druhý předseda Dan Connoly (ten s poraněným okem), ale i ten se úspěšně vyhýbá vyjádření názoru:
I'm monitoring the level of consensus. If, in a few days, discussion dies down a bit and there seems to be little to no opposition, I'll put the question formally (by re-iterating it, including the pointers that were added by way of clarification) and asking "any objections? or abstentions?" and giving a deadline.
Once the deadline has passed, I'll announce whether the question carried.

I'll use a web-based survey (WBS) to collect the responses if that seems more convenient. Of course, I'll announce the survey by email.
Již jsem mínil, že členů HTML WG je přes 300, David Glazman je doporučuje rozdělit na "observers" = ti, co ve skutečnosti jen odebírají mailing list a "participants" = skuteční přispěvatelé. Ale nesetkal se s ohlasem.

Jedno je důležité. Návrh nebyl smeten ze stolu jako takový. Ti důležití se buď bojí něco jasného říct a spíš vyčkávají, co většina nebo se připravují na nějakou reakci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.