úterý 24. dubna 2007

Adoptujte HTML5 IV - práce editora

Máme 12. dubna, předsedové se k adopci HTML5 stále nevyjádřili a vypadá, že to nemají v úmyslu. Nicméně jelikož souhlasné názory ve skupině převažují, pokud se neobjeví nějaký vážný problém, považují jednoznačné odmítnutí adopce za velmi nepravděpodobné.

Hixie popisuje svůj způsob práce u WHATWG:
There are far more sources of input than just these two mailing lists. There's also over a dozen IRC channels that I monitor, six or so different bug databases, blogs, blog comments, forums, lunch discussions, direct e-mail, implementation feedback, author feedback, research, etc.
Karl Dubost naopak oponuje v přílišné one-man závislosti:
When an organization, a project depends on the knowledge of only one person, it is at risk.
Ian na to reaguje a popisuje, co se stane s WHATWG, pokud HTML WG na adopci HTML5 přistoupí (všimněte si, že nikde ani zmínka o tom, že by se měla několik let propagující se značka WHATWG rušit):
If the HTMLWG adopts the WHATWG spec as a starting point, and asks me to edit the HTML spec, then there will only be one spec. The WHATWG spec and the HTML WG spec would be one and the same.

If the HTML WG adopts the draft and me as editor, then the specs would evolve in lockstep, literally generated from the same source document.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.