pátek 12. října 2007

Google mapy s mikroformáty a další

Nedávno jsem se zmínil o mikroformátech, v tomto postu přidám několik zajímavých odkazů.

Pro ty, kterým není jasné, jak by mohl sémantický web s mikroformáty fungovat, tu máme jedno video ukazující používání mikroformátů na Google mapách ve Firefoxu s rozšířením Operator.



Mikroformáty se již dostávají i do vědních oborů, jak je vidět z webu bioformats.org, který představuje mikroformáty pro použití v oblasti biologie a molekulární genetiky.

Pokud chcete mikroformáty z jejich HTML podoby zkonvertovat do XML nebo JSON, vyzkoušejte Optimus.

Chcete vytvořit na vašem webu denní plán za pomoci mikroformátů? Použijte Conference Schedule Creator, ve kterém zadáte jednotlivé události a získáte vygenerovaný HTML kód pro vložení do vašich stránek.

Nelze upřít, že se mikroformáty pomalu stávají buzzwordem, podobně jako se jím stal AJAX nebo Web2.0. Na webu Australian IT tak kupříkladu v pravém sloupci můžete najít mikroformáty hned vedle Microsoftu:
Sign up for a daily update of the biggest stories in IT. From Microsoft to Microformats, you'll be on top of all the latest in IT news five days a week.
A protože mikroformáty jsou o sémantickém webu, je dobré si ukázat, jak i takový sémantický web ve skutečnosti vypadá 8-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.